Financiële rapportages presenteren
Cijfers, cijfers en nog eens cijfers… Cijfers vertellen een verhaal. Vaak vertellen ze een duidelijk verhaal. Om dit verhaal te volgen, is het belangrijk dat je de cijfers kunt lezen. Voor financiële experts is dat niet moeilijk, maar voor anderen blijkt het vaak een uitdaging. Hoe presenteer je jouw jaarcijfers, financiële rapporten en kwartaaloverzichten? Hoe vertaal je financiële bevindingen naar een originele en pakkende presentatie? En hoe visualiseer je cijfers in PowerPoint?
Bereik je publiek met een pakkende financiële presentatie!
Het uitgangspunt van iedere presentatie is: ‘wie is jouw publiek en wat wil je bij dit publiek bereiken?’. Op basis hiervan ontwikkel je jouw verhaal. Het is belangrijk om goed na te denken hoeveel kennis er onder jouw publiek aanwezig is. Voor een zaal met vakgenoten geef je immers een andere presentatie dan voor een heel bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over wat je bij jouw publiek wil bereiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je nieuwe inzichten wil geven of dat je aandacht wil besteden aan zaken die nu onderbelicht zijn.
Financiële Data presenteren
Aan data meestal geen gebrek. Het is daarom de kunst om selectief te zijn en de juiste inzichten te laten zien en te laten spreken. Volgorde speelt hierbij een kritische rol: zorg dat je jouw publiek meeneemt in de berekeningen en uitkomsten. Een eenvoudig voorbeeld of een metafoor kan helpen om complexe zaken te verduidelijken. Vergeet niet dat jouw expertise vaak verder rijkt dan die van jouw publiek.
Hoe doe je de opmaak van de slides?
Je hebt het vast weleens gehoord tijdens een presentatie: ‘Sorry, dit is misschien wat moeilijk leesbaar’. Vaak is er in deze situaties een heel Exceltabel naar een slide is gekopieerd, staat er te veel informatie op een slide of zijn lettertypes te klein. En in het ergste geval is er sprake van een combinatie van dit alles. Om dit soort situaties te voorkomen, is het belangrijk dat je PowerPoint op de juiste manier gebruikt. Met de juiste informatie op het juiste moment, ondersteunt een PowerPoint presentatie jouw verhaal. Jij, de presentator, staat centraal tijdens een presentatie en niet de slides. Ga je cijfers presenteren in PowerPoint? Maak dan gebruik van de kunst van het weglaten; less is more. Door je te focussen op de kern van het verhaal, maak je het jezelf makkelijker tijdens de presentatie. Daarnaast verklein je hiermee de kans dat je door vragen over ‘onbenullige’ informatie niet tot de kern komt.
Hulp nodig in het maken van financiële PowerPoint Presentaties?
Fix My Slides heeft veel ervaring met het visualiseren van cijfers in PowerPoint, het laten leven van rapporten en het verbeelden van financiële verhalen. Door gebruik te maken van animaties en moderne slide-overgangen leggen we de aandacht op de juiste informatie. Veel mensen zijn visueel ingesteld en daarom is PowerPoint een belangrijke tool ter ondersteuning van iedere financiële presentatie. Wij zullen je uitdagen om tot de kern van je verhaal te komen en bijzaken te laten vallen, zodat jouw publiek een helder verhaal krijgt dat ze goed kunnen volgen. Wij helpen jou graag bij het maken van een originele en impactvolle financiële presentatie waarbij het verhaal van cijfers centraal staat. Daarnaast nemen wij je graag werk uit handen door een passende PowerPoint deck voor je te maken. Neem contact met ons op om te leren wat we voor elkaar kunnen betekenen.
× Vragen? Stuur ons een appje!