Wat maakt een salespresentatie succesvol?
Salespresentaties zijn essentieel voor het succes van ieder bedrijf. Maar hoe overtuig je tijdens zo’n presentatie jouw klanten? En hoe laat je jouw expertise zien? Zorg ervoor dat je relevant bent voor iedere individuele klant. Gebruik geen algemene slide deck en maak geen salespresentatie door een aantal slides van andere presentaties samen te voegen. Wat wel? Verdiep je in de wensen en behoeften van iedere klant, zodat je een passende verkooppresentatie kunt geven met een uniek gemaakt PowerPoint deck.

De tijd van jouw klanten is kostbaar. Daarom moet je die tijd effectief benutten door in een salespresentatie de boodschap en kernwaarden helder over te brengen. De opbouw van een zakelijke presentatie, en de bijpassende PowerPoint slides, zijn hierbij heel belangrijk en moeten eenvoudig te volgen zijn. Door te zorgen dat jouw verhaal aansluit bij de doelgroep, beweeg je hen naar een door jou gewenste actie: jouw doel van de presentatie. Dit kan een order zijn, een nieuwe samenwerking, een hogere verkoopprijs etc.

De opbouw van een salespresentatie
Iedere salespresentatie heeft een vaste opbouw. De presentatie begint met een krachtige opening. Deze opening is heel belangrijk, want in de eerste 90 seconden bepaalt jouw publiek of -en hoeveel- aandacht ze aan je gaan besteden. Geloofwaardigheid is hierbij van groot belang. Laat zien dat je jouw klant begrijpt en dat je de juiste expertise hebt om hun uitdaging aan te pakken. Na de opening komt er een logisch middenstuk waarin overtuiging, onderbouwing en verdieping centraal staan. Je onderbouwt hier de waarde die je hebt te bieden. Aan het einde van de verkooppresentatie geef je een samenvatting van de belangrijkste informatie, zodat het publiek deze blijft onthouden. Tot slot eindig je met een duidelijke call-to-action.
Durf je klanten uit te dagen
Wees tijdens een salespresentatie niet bang om je klanten tegengas te geven. Jij bent er immers om hen iets nieuws te leren; iets waar ze nog niet mee bekend zijn. Fix My Slides heeft veel ervaring met het maken van PowerPointpresentaties die helpen om een nieuw verhaal te vertellen. Wij geven je graag presentatietips en kunnen je ondersteunen bij het maken van een waardevolle PowerPointpresentatie.
Visualisaties in een verkooppresentatie
Veel mensen zijn visueel ingesteld. Daarnaast verwerken mensen visuele informatie 60.000 keer sneller dan tekst. PowerPoint is daarom een waardevolle tool voor iedere salespresentatie. Het is hierbij wel belangrijk dat de slides het verhaal ook echt ondersteunen en de kernboodschap benadrukken. Jij, de presentator, staat namelijk centraal tijdens een presentatie en niet de slides. Gebruik de PowerPointslides dus puur om jouw verhaal te verduidelijken en om een rode draad tussen de onderwerpen te vormen. Teveel en/of onnodige informatie op slides zorgt er namelijk voor dat het publiek jouw verhaal niet goed opneemt. PowerPoint biedt veel mogelijkheden om informatie op een pakkende manier te visualiseren, zodat het goed aansluit bij jouw verhaal.
Hulp nodig met het maken van verkooppresentaties in PowerPoint?
Fix My Slides heeft veel ervaring in het ontwerpen van verkooppresentaties en bijhorende PowerPointslides. Wij helpen jou graag bij het maken van een originele en impactvolle salespresentatie met passende PowerPoint deck waarin jouw verhaal centraal staat. Neem vandaag nog contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen doen, ook als je een korte deadline hebt staan we voor je klaar.
× Vragen? Stuur ons een appje!