Wetenschappelijke presentaties

Wetenschappelijke presentaties en posters
De her-uitvinding van de boekdrukkunst door Johann Gutenberg omstreeks 1440, maakt verspreiding van wetenschappelijke denkbeelden onder grotere groepen van de bevolking mogelijk. Het delen van kennis is een onmisbaar onderdeel van iedere wetenschap. Ideeën en theorieën bouwen voort op andere ideeën en theorieën. Met de komst van moderne technieken is het aanbod van informatie zoveel vergroot dat het soms niet meer te overzien is. Wetenschappelijke vakbladen, congressen en seminars zijn dan ook van fundamenteel belang om kennis en nieuwe inzichten te delen met vakgenoten. Maar hoe doe je dit op een visueel effectieve manier? Hoe maak je een goede wetenschappelijke poster? En hoe maak je een heldere wetenschappelijke presentatie?
Postersessies
De kern van je onderzoek samenvatten, met de belangrijkste uitkomsten en methodes op een beperkte ruimte, is vaak een uitdaging. Om daarnaast ook nog op te vallen tussen de vele rijen met posters en te voldoen aan de voorwaarden van het congres en de huisstijl van je instituut, maakt de uitdaging vele malen groter. PowerPoint leent zich uitstekend om wetenschappelijke poster op te maken. Het is een ideale tool om data te visualiseren. In samenwerking bepalen we de inhoud van de poster en scheiden we, waar nodig, de hoofdzaken van de bijzaken. Vervolgens visualiseren wij jouw data op een passende, duidelijke en opvallende manier. Ook zorgen we voor een duidelijke structuur op de poster, zodat jouw publiek de inhoud goed begrijpt. Wij, bij Fix My Slides, hebben veel ervaring in het maken van posters voor de wetenschappelijke en medische wereld, waarbij we zorgen dat de poster voldoet aan de richtlijnen van congres en instituut. Daarnaast regelen wij dat de poster in hoge kwaliteit wordt gedrukt. Wij helpen je graag om jouw wetenschappelijke doorbraak te delen met je vakgenoten. Neem contact met ons op om te leren wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Wetenschappelijke presentaties
Na maanden, soms jaren, van onderzoek ben je tot nieuwe inzichten gekomen en deze wil je graag delen met de wetenschappelijke en of medische wereld. Want kennis delen, stimuleert vooruitgang. Als je dan een uitnodiging krijgt om een voordracht te verzorgen op een seminar of congres, is dat niet alleen een eer, maar ook een bevestiging van de waarde van je onderzoek. Om deze voordracht goed voor te bereiden, moet je nadenken over wat je wil dat het publiek onthoudt: welk verhaal wil je vertellen? Ook moet je nadenken over hoe je de wetenschappelijke presentatie gaat structureren en hoe je PowerPoint wil gebruiken om dit te visualiseren. Een grote uitdading is om tot de kern van het onderzoek te komen en jouw publiek van de juiste informatie te voorzien. Het team van Fix My Slides heeft jaren lange ervaring in het ontwikkelen van presentaties voor wetenschappelijke en medische congressen. Wij helpen je om een duidelijke structuur te hanteren en we visualiseren de data op een heldere manier. Zodat het publiek de aandacht bij jouw verhaal heeft en de slides ter ondersteuning en verduidelijking zijn aan dit verhaal. Wij helpen je graag om jouw presentatie voor te bereiden en je te voorzien van passende visuele ondersteuning in de vorm van PowerPoint slides. Neem contact op om te leren wat we voor elkaar kunnen betekenen.
× Vragen? Stuur ons een appje!